Recepty

Spaghetti alle vongole

špagety | mušle srdcovky | česnek | feferonka | bílé víno | velkolistá petržel | extra panenský olivový olej

Mušle vyperte ve slané vodě. S každou klepněte o hranu a ty, které se otevřou vyhoďte. V pánvi na olivovém oleji osmahněte do zlatova stroužky česneku, který potom vyndejte.

Do pánve vložte mušle, nasekanou feferonku a zalejte vínem. Nechte pár minut restovat, až se mušle otevřou, pak přidejte petržel a nechte mírně prohřát.

Na talíři pokapejte olivovým olejem.

Spaghetti alla Italia

špagety | česnek | mozzarella | cherry rajčata | bazalka | olej extra virgin | sůl

Těstoviny uvařte v osolené vodě. Mezitím orestujte na pánvi v olivovém oleji česnek, přidejte rajčata. Rajčata lehce prohřejte, odstraňte česnek a přidejte špagety. Promíchejte, dochuťte solí a přidejte natrhanou bazalku a nakrájenou mozzarellu.

Vše promíchejte, až se mozzarella začne táhnout. Nandejte na talíř
a zakápněte olivovým olejem.

Quadrucci al brasato

quadrucci al brasato | sýr parmazán | extra panenský olivový olej

Quadrucci dejte vařit do osolené vody.

Po uvaření zceďte, nandejte na talíř a postrouhejte parmazánem.

Zakápněte olivovým olejem.

Gnochetti alla bottarga

gnochetti | kaviár bottarga | česnek | velkolistá petržel | extra panenský olivový olej

Gnochetti dejte vařit do osolené vody.

V pánvi na olivovém oleji osmahněte do zlatova stroužky česneku, který potom z pánve vyndejte.

Nastrouhejte kaviár bottarga.

Gnochetti po uvaření vyklopte do pánve a promíchejte se dvěma třetinami nastrouhaného kaviáru. Ochuťte čerstvým mletým pepřem a zalijte trochou vody z vaření těstovin. Přidejte olivový olej a petržel.

Vše míchejte až se vytvoří krémovitá omáčka.

Nandejte na talíř a posypte zbytkem bottargy.