Recepty
Spaghetti alle vongolešpagety | mušle srdcovky | česnek | feferonka | bílé víno | velkolistá petržel | extra panenský olivový olej
Mušle vyperte ve slané vodě. S každou klepněte o hranu a ty, které se otevřou vyhoďte. V pánvi na olivovém oleji osmahněte do zlatova stroužky česneku, který potom vyndejte.
Do pánve vložte mušle, nasekanou feferonku a zalejte vínem. Nechte pár minut restovat, až se mušle otevřou, pak přidejte petržel a nechte mírně prohřát.
Na talíři pokapejte olivovým olejem.
špagety | česnek | mozzarella | cherry rajčata | bazalka | olej extra virgin | sůl
Těstoviny uvařte v osolené vodě. Mezitím orestujte na pánvi v olivovém oleji česnek, přidejte rajčata. Rajčata lehce prohřejte, odstraňte česnek a přidejte špagety. Promíchejte, dochuťte solí a přidejte natrhanou bazalku a nakrájenou mozzarellu.
Vše promíchejte, až se mozzarella začne táhnout. Nandejte na talíř
a zakápněte olivovým olejem.
quadrucci al brasato | sýr parmazán | extra panenský olivový olej
Quadrucci dejte vařit do osolené vody.
Po uvaření zceďte, nandejte na talíř a postrouhejte parmazánem.
Zakápněte olivovým olejem.
gnochetti | kaviár bottarga | česnek | velkolistá petržel | extra panenský olivový olej
Gnochetti dejte vařit do osolené vody.
V pánvi na olivovém oleji osmahněte do zlatova stroužky česneku, který potom z pánve vyndejte.
Nastrouhejte kaviár bottarga.
Gnochetti po uvaření vyklopte do pánve a promíchejte se dvěma třetinami nastrouhaného kaviáru. Ochuťte čerstvým mletým pepřem a zalijte trochou vody z vaření těstovin. Přidejte olivový olej a petržel.
Vše míchejte až se vytvoří krémovitá omáčka.
Nandejte na talíř a posypte zbytkem bottargy.